DilamarMaterialen

Wat is Marmer?

Marmer is een gesteente dat gevormd is uit kalksteen. Miljoenen jaren geleden zorgde een verandering van de temperatuur en gebergtevorming voor de kristallisatie van kalksteen. Daardoor veranderde het uiteindelijk in marmer. In de loop der jaren zorgde klei, leem en zand voor vlekken in het gesteente. Tegenwoordig is dit een kenmerk van kalksteen dat veel mensen aanspreekt. Ook is marmer populair vanwege de mooie lichtinval en het gemakkelijk te polijsten oppervlak.

Je komt dit gesteente bijzonder vaak tegen in keukens en badkamers. Met marmer kun je dan ook alle kanten op. Zo wordt deze natuursteen vaak gebruikt voor vloeren, tafelbladen en vensterbanken.

Wat is Graniet?

Graniet is een dieptegesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma.  Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen. Graniet wordt veel gebruikt als natuursteen in sierbestrating of in interieurs.

De granieten producten worden uit ruwe blokken gezaagd en vervolgens middels bewerkingen met diamantgereedschappen tot industriële machineonderdelen

 

Wat is Kwartsiet?

Kwartsiet is 100% natuurlijk en komt rechtstreeks van de aarde. Kwartsiet heeft zich overal op de planeet gevormd en de bekendste kwartsietgroeven bevinden zich in Brazilië. Kwartsiet wordt ook gewonnen in onder andere de Verenigde Staten, Zweden, Canada, Noorwegen, India en Italië.

Je komt dit gesteente bijzonder vaak tegen in keukens en badkamers.